Hatékonyságnövelés és kapacitásbővítés az INTER-TEFU Kft-nél

Irodánk az ÉPÍTŐ-5.2021.5 – Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás (2021/1.) pályázat keretében végzett projektfejlesztési tevékenységet a társaságnak.

A 2007-ben megalakult Inter-Tefu Kft. tevékenységi köre ezidáig főként mélyépítési, azaz a föld szintjétől mélyebb területeken végzett munkák területére fókuszált. Ezen belül az útépítés, környezetvédelmi beruházások, nagyobb földmunkák, valamint dolomit bányászat és értékesítés volt a fő profiljuk.

A megnövekedett igényeknek megfelelően a munkálatokhoz szükséges gépeik körét a pályázati projekt keretében bővítették és korszerűsítették, több és modernebb eszközt vásároltak. Többek között kotrógépet, elektromos targoncát, lánctalpas dózert, illetve homlokrakodó gépet.

2007 óta, azaz 15 éve végzett munkáik során, felmerült az igény arra, hogy a vállalkozás magasépítési tevékenységgel is foglalkozzon. Mivel az építőipar jellemzően szűkösebb munkaerőforrásokkal bír, szükség volt olyan fejlesztésre, amellyel az élőerőt igénylő feladatokat gépesítéssel, technológiai fejlesztéssel ki tudják váltani. Ezt segítendő, a projekt során beszereztek egy födém- és falzsalurendszert, így a munkák időtartama is lerövidíthető a mélyépítés és a magasépítés területein is.

Így a cég ezentúl a földmunkáktól a talajstabilizáción át az alapozási, valamint szerkezetépítési tevékenységek kivitelezése mellett, teljeskörű szolgáltatást tud kínálni a megrendelők felé.

A projekt teljes költsége: 359 701 326 Ft
Saját forrás: 179 850 662 Ft
Elnyert támogatás 179 850 664 Ft

A projekt során az ügyfélnek nyújtott szolgáltatásaink:

• Projektfejlesztés – lezárult
• Pályázati projektmenedzsment – jelenleg folyamatban

A projektben közreműködő munkatársaink:
• Bali-Nagy Gabriella
• Drágáné Szeszták Ágnes