Hatékonyságnövelés és kapacitásbővítés a Spányi Partners Zrt-nél

Irodánk az ÉPÍTŐ-5.2021.5 – Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás (2021/1.) pályázat keretében végzett projektfejlesztési tevékenységet a társaságnak.

A Spányi Partners Zrt. beruházások lebonyolítására, műszaki ellenőrzésre és független mérnöki feladatok ellátására szakosodott , 1991 óta működő hazai vállalkozás.

Fő tevékenységük összetett építési beruházások menedzselése a korai fejlesztési szakasztól az átadáson át a garanciális időszak lezárásáig. Az ügyfeleiknek nyújtott fő szolgáltatások köre többek között a beruházások lebonyolítását, a költségek ellenőrzését, az építések menedzselését és műszaki ellenőrzést jelent. Ügyfélkörüket főként multinacionális és hazai nagyvállalatok, hazai középvállatok, valamint a közszféra alkotja. Legtöbb megrendelőjük az ipari, logisztikai, banki és kereskedelmi-vendéglátói szektorból kerül ki.

Tervezési munkáikat a pályázati projekt benyújtását és elnyerését megelőzően főként olyan szoftverekkel végezték, melyek nem tudtak komplex, mindenre kiterjedő tervezéseket elvégezni. A fejlesztésnek köszönhetően informatikai eszközeiket korszerűsítettük és összetettebb tervező szoftvereket szereztünk be számukra. A vállalat célja is összecsengett ezzel, hiszen szerették volna megrendelőik igényeit minél rugalmasabban és gyorsabban kiszolgálni, ez a cél pedig meg is valósulhatott a beszerzések által.

Az informatikai fejlesztésen túl drónok is beszerzésre kerültek,  melyek segítségével felülről is alaposan fel tudják térképezni az épületeket, megkönnyítve ezzel a modellezést. A projekt részeként csőrendszer vizsgáló eszközök is megvásárlásra kerültek, melyek segítségével bontás nélkül tudják feltérképezni a vezetékeket.

Az új eszközök nagyban hozzájárulnak a munkavégzés gyorsaságához és alaposságához, a megrendelők elvárásainak maximális megfeleléséhez.

A projekt teljes költsége: 69 908 790 Ft
Saját forrás: 24 468 076 Ft
Elnyert támogatás 45 440 714 Ft

A projekt során az ügyfélnek nyújtott szolgáltatásaink:

• Projektfejlesztés – lezárult
• Pályázati projektmenedzsment – jelenleg folyamatban

A projektben közreműködő munkatársaink:
• Bali-Nagy Gabriella
• Drágáné Szeszták Ágnes