Kevesebb munkahelyi balesetet az építőiparban!

A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban

Irodánk a GINOP-5.3.4-16-2016-00006 – A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése című pályázat keretében végzett projektfejlesztési tevékenységet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége részére.

Az építőipar az elmúlt években rohamosan növekvő szerepet töltött be a nemzetgazdaságban és az európai gazdaságban. A szektor nagyságát és jelentőségét tekintve bőven találunk megoldandó feladatokat is. Az ipar valamennyi ágazatában előfordulnak olyan esetek, amelyek rávilágítanak a különböző hiányosságokra, akadályokra, megoldatlan gondokra, amelyek orvoslást igényelnek.
Munkavédelmi szempontból az építőipar az egyik legveszélyesebb ágazat. Annak ellenére, hogy a dolgozók számához mérten csupán harmadannyi baleset történik náluk, mint az Európai Unióban, a halálos kimenetelű esetek aránya itthon rosszabb, mint az uniós átlag.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyik kiemelt célja ezért az építőiparban tevékenykedő munkáltatók és munkavállalók tájékoztatása, képzése.

A projektet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségével (MGYOSZ) és az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetségével (ÉFEDOSZSZ) együtt, konzorciumban valósította meg.

A projekt célja az építőiparban tevékenykedő munkáltatók és munkavállalók tájékoztatása, a munkavédelemmel, munkaegészségüggyel kapcsolatos tudatosság fejlesztése, a munkáltatói és munkavállalói elkötelezettség javítása volt.

A projekt keretében szakértők bevonásával tájékoztató anyagok készültek külön a munkáltatók és külön a munkavállalók részére. Elkészült a www.nincsbaleset.hu weboldal is, ahol a tájékoztatás mellett online tanácsadást is biztosítanak a vállalkozások számára a témában.

Emellett egy országos, 12 rendezvényből álló tájékoztató kampány is megszervezésre került célzottan külön a munkavállalók, illetve a munkáltatók részére.

Emellett egy fontos eleme volt a projektnek a munkavédelmi képviselők részére egy képzési tananyag elkészítése és a képzés megszervezése, lebonyolítása az építőipari vállalkozások illetékesei számára.

A projekt teljes költsége: 77 562 528
Saját forrás: 0
Elnyert támogatás 77 562 528

A projekt során az ügyfélnek nyújtott szolgáltatásaink:

• Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése – lezárult
• Projektfejlesztés – lezárult
• Pályázati projektmenedzsment – lezárult

A projektben közreműködő munkatársaink:
• Bali-Nagy Gabriella
• Mohácsy Rita