Beküldés ideje: 
szerda 2017.08.16 - 09:00

Egyedülálló országos szociális képzés indul Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnél

 

Ügyfelünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2017-ben 867.035.376.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert az EFOP-1.3.6-17 kódszámú, Ifjúsági kisközösségi együttműködések támogatása című pályázaton.

A pályázat célja:
Értékalapon működő közösségek összefogására épülő, széles eléréssel rendelkező közösségi ifjúsági szolgáltató rendszer kialakítása és működtetése, a hazai közösségi nevelés továbbfejlesztése és széleskörű elterjesztése, a minőségi neveléshez, cselekvő közösségi létformához való hozzáférés egyenlő esélyekkel történő biztosítása a társadalom számára.

A projekt:
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat projektje egy több pillérből álló elképzelés, melynek fő célja egy olyan ifjúsági önkéntes rendszer kialakítása és fenntartása, amely egészen a gimnáziumi évektől fogva helyes irányba tereli a fiatalokat, és biztosítja számukra a folyamatos rendszerben maradást, az önkénteskedés által kialakult közösségi élményt és annak állandóságát, hálózatba történő szervezését.
A konstrukcióval összhangban a program célja az ifjúságban rejlő erőforrások kibontása, a korosztályok és a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációjának elősegítése, a fiatalok helyben maradásának, aktív és tudatos szerepvállalásának, a gyermekek és fiatalok önmaguk és mások jövőjét pozitívan formálni képes felnőttekké nevelése és fejlesztése.
A projekt a fiatalok nem formális oktatásán keresztül hozzájárul a tanulás minőségi fejlesztéséhez, a kulturális értékteremtéshez, az önkéntesség elterjedéséhez, és a tudatos önfejlesztésen, értékeken alapuló közösségi társadalom kialakulásához.

Projektelemek:
• Módszertani fejlesztések.
• Oktatás és kompetenciafejlesztés mind a fiatalok, mind az őket segítő szakemberek számára.
• Programok és rendezvények szervezése a fiatalok részére.
• Szakmai programok és rendezvények szervezése a fiatalokat segítő szakemberek részére.
• Tanulmányok, szakmai anyagok készítése.

Irodánk közreműködése:
• Projektfejlesztés és pályázati dokumentáció összeállítása;
• Szakmai terv elkészítése;
• Közbeszerzési szakértői tevékenység.