Beküldés ideje: 
hétfő 2017.09.11 - 09:00

4,9 milliárd forintból valósul meg Budapesten a Keresztény Anyasági Központ

 

A Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórháza a Kormány 1059/2017. (II. 7.) Korm. határozata alapján 1,4 milliárd forint kormányzati támogatást nyert az „in vitro” fertilizációs tevékenység támogatásának kibővítéséhez kapcsolódóan a Keresztény Anyasági Központ létrehozásához.

A projekt rövid leírása:
A fejlesztés több társadalmi igényt is kielégít. Hiánypótló módon teremti meg az egyházi szülészeti és nőgyógyászati ellátást úgy, hogy az immár évek óta várt természetes szemléletű szülészeti referenciaintézmény megvalósulásával lehetőséget nyújt az e téren kialakult jelentős lemaradás rendezésére. Ezáltal az abortuszmentes és az - egyházi részről gyakran bírált - meddőségi ellátás a keresztény erkölcsiség alapján válik elérhetővé.
A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza és a Betegápoló Irgalmasrend Budai Irgalmasrendi Kórház közös erkölcsi felelősségüket átérezve, intézményeik lehetőségeit és szakmai fejlődését szem előtt tartva elhatározták egy a keresztény értékeit nyíltan és egyértelműen felvállaló, két telephellyel működő Keresztény Anyasági Központ, mint módszertani központ kialakítását.
A komplex gyermekellátást végző Bethesda Gyermekkórház a szülészeti és neonatológiai kompetenciák kialakítására képes, a sokszakmás felnőtt-ellátást végző Budai Irgalmasrendi Kórház a nőgyógyászati feladatokhoz és meddőségi szakellátásához tud háttértevékenységeket biztosítani.

Irodánk közreműködése:
• Kormányelőterjesztés előkészítése;
• Pénzügyi tervezés;
• Közbeszerzési szakértői tevékenység;
• Jogi tanácsadás.

Kapcsolódó anyagok:

1059/2017. (II. 7.) Korm. határozat