Még október 4-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet az építőipari vállalkozások technológiájuk fejlesztésére!

Még október 4-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet az építőipari vállalkozások technológiájuk fejlesztésére!

 „Megjelent az ÉPÍTŐ-4.2019.4 támogatási programkódú építőipari támogatási program, mely az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, és azon belül hatékonyságuk növelésére irányul. Ez egy egyedi kérelmen alapuló támogatási lehetőség, mely lehetőséget nyújt az építőparban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások részére gépbeszerzéseik finanszírozására, technológiájuk fejlesztésére, versenyképességük növekedését segíti. A technológiai korszerűsítés támogatása az ágazat kapacitáshiányát is részben ellensúlyozni tudja, gyakorlatilag a munkaerő-kiváltás lehetőségét teremti meg. A támogatott beruházásnak olyan fejlesztést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik majd, illetve javítja a technológiai felkészültséget, a versenyképességet és az erőforrás-hatékonyságot.
A Támogatási Szerződések megkötésére 2019. október 31-ig van lehetőség, a támogatás kifizetése legkésőbb 2019. december 31-ig sor kerül.
A támogatandó tevékenység TEÁOR szám szerinti 41.10 – 43.99 közötti és a 71.11 tevékenység, illetve a 71.12, 71.20 tevékenységi körök, amennyiben a projekt elválaszthatatlan része az építőipari tevékenység megvalósításának.
Kedvezményezett részére legalább 25 millió, de legfeljebb 400 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás nyújtható, valamint a Kkv. törvény szerint mikrovállalkozások pedig 8 millió forinttól legfeljebb 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak, fentiek figyelembe vételével.
Támogatandó tevékenységek között van a meglévő gépek minőségének fejlesztése kiegészítő eszközökkel, a termelési folyamat alapvető megváltoztatására irányuló beruházások, az információs technológia-fejlesztés, szabadalmak, gyártási know-how beszerzések, a meglévőnél magasabb minőséget biztosító gépek és szerszámok beszerzése.
Támogatási Kérelmeket 2019. október 4-ig lehet benyújtani, a 3 Milliárd forint keretösszeg terhére.”

 

 

Feladás dátuma: 
2019.09.26.